9 Aralık 2014 Salı

Edirnespor Bayan Basketbol takımının oyuncusu Marissa Coleman

08 Aralık 2014
Çok Yönlü Bir Lider: Marissa Coleman
Levent Takan
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinde Edirne Belediyesi Edirnespor’un başarılı oyuncusu Marissa Coleman ile yapılan bir röportaj yayınlandı. Marissa Coleman ile yapılan röportaj aynen şöyle;
TKBL’de ilk senesini geçiren Edirne Belediyesi Edirnespor, saha içi lideri Marissa Coleman ile yeni topraklara çabuk alıştı.
Geçtiğimiz sezon TKB2L’yi şampiyon olarak tamamlayan ve TKBL’ye yükselen Edirne Belediyesi Edirnespor, yeni sularda yelken açarken sahip olabileceği tüm desteğe ihtiyacı biliyordu. Ligde kalıcı olmak, maçlar kazanmak ve hatta rakipleri gibi Avrupa kupalarında mücadele etmek için… Bunun için sıradışı bir yeteneğe ve lidere ihtiyaçları vardı. Aradıklarını İndiana’da buldular: Marissa Coleman WNBA’de Indiana Fever forması giyen Marissa Coleman, TKBL’deki ilk sezonunda 17 sayı, 8.3 ribaund, 2.3 asist ve 2.1 top çalma ortalamalarıyla oynuyor. Çok yönlü bir oyuncudan çok yönlü bir katkı. Oyun kurucudan üç numaraya uzanan bir pozisyon skalasında görev yapabilen Coleman, Edirnespor için bu istatistikleri kolay hale getiriyor.
1987 yılında Portland’da dünyaya gelen Coleman, lise takımında forma giydiği St. John’s College’da liderliğin nasıl bir şey olduğunu ilk defa öğrendi. Lise düzeyinde kadın basketbolunun en önemli etkinliklerinden biri olan WBCA All-Star maçında Doğu Takımı’nın En Değerli Oyuncusu seçildi ve sezonun En İyi İlk Beşi’ne seçildi.
Üniversite için seçim zamanı geldiğinde, önünde birçok seçenek vardı: Duke Üniversitesi, Tennessee Üniversitesi, Florida Üniversitesi, Connecticut Üniversitesi ve Maryland Üniversitesi. O, Washington’ı, yani Maryland Üniversitesi’ni seçti. 2005 yılında üniversite basketboluna adım attığı Washington’da dört sene sonra, 2009’da WNBA kariyeri başlayacaktı.
 İlk senesinde okul tarihinin ACC (Atlantik Yakası Konferansı) Yılın Çaylağı seçilen ikinci oyuncu oldu. Okul tarihinin sayı ve ribaund sıralamasında ikinci sıraya yerleşti. Okul tarihinin triple-double yapmayı başaran iki oyuncusundan biri oldu. Ve okulun 20 sene sonra 2009 yılında ACC’de kazandığı şampiyonlukta başrolü oynadı. Bu şampiyonluğun ardından gelen draftta üniversiteyi okuduğu şehrin takımı Washington Mystics onu 2. sıradan seçti.
2009 yılında Mystics ile başlayan WNBA kariyeri, 2012 yaşanan bir takasla Los Angeles Sparks’ta devam etti. 2014 yılında serbest oyuncu olarak Indiana Fever takımıyla anlaştı. Fever çatısı altında Tamika Catchings, Shavonte Zellous ve Briann January gibi Türkiye’yi iyi tanıyan oyuncularla beraber forma giyiyor.
Edirnespor’dan teklif aldığında daha önce Türkiye’de oynayan takım arkadaşlarıyla fikirlerini almak için konuşmadığını ama burada o kalibrede oyunculara karşı oynama fikrinin kendisini ikna ettiğini belirtiyor:
“TKBL çok zor bir lig ve çok iyi oyuncular oynuyor. Onlara karşı oynamak ve böylece daha iyi bir oyuncu olmak, hoşuma gidiyor.”
Coleman’ın hoşuna giden bir diğer şey de kazanmak ve o, buna yabancı değil. Üniversite ve WNBA kariyeri boyunca kazandığı başarıların yanı sıra koleksiyonunda 2004 U18 Kadınlar Amerika ve 2005 U19 Dünya Şampiyonaları’nda kazandığı altın madalyalar da var. Üstelik o takımdaki beraber ter döktüğü oyunculardan biri de bugün İstanbul Üniversitesi BGD forması giyen Courtney Paris’ti. Coleman kazanmanın nasıl bir şey olduğunu biliyor ve Edirnespor için de bunu bir alışkanlık haline getirmek istiyor. Karşısındakiler, eski dostları olsa dahi…
“Eski ve şu anda beraber oynadığım takım arkadaşlarımı görmek için sabırsızlanıyorum. Onlara karşı oynamak için dört gözle bekliyorum.
“Edirnespor’u kazanan bir takım haline getirme fikri beni heyecanlandırıyor. Bu, beni fazlasıyla motive ediyor. Benim de, Edirnespor’un da bu ligdeki ilk senesi ve burada kalıcı olacağımızı göstermek istiyorum.”
hAlıntı: ttp://www.edirnebasket.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder