3 Aralık 2014 Çarşamba

Edirne Futbol Süper Amatör Ligine Bakış

26 Kasım 2014
Edirne Futbol Süper Amatör Ligine Bakış
Cihan Kayrım
Edirne Süper Amatör Lig’de 7 haftayı geride bırakırken üstte ve altta sıralamalar netleşmeye başladı. Puan sıralamasına sadık kalarak takımlar hakkında kısa kısa değerlendirmelerde bulundum. Gördüklerimi sizinle paylaşıyorum.
Edirnespor
2014/2015 Sezonu Süper Amatör Ligde 7. haftayı geride bıraktık. Edirnespor oynadığı 7 karşılaşmada 6 galibiyet 1 beraberlik ile 19 puan ile lider olarak yoluna devam ediyor, Edirnespor attığı 22 gole karşılık kalesinde sadece 4 gol görmüş. Bunda deneyimli Teknik Direktörleri Ahmet Erginler ve yardımcısı Ümmet Bora Sönmez’in katkılarının tartışılmaz olduğu söylenebilir. Ayrıca bu hafta 25 Kasım stadyumunda oynayacakları karşılaşma için ekstra bir motivasyon ve yüklemeler yapacaklardır. Edirnespor bu hafta Süper Amatör Ligdeki en yakın rakibi Keşanspor ile karşılaşacak. Tahminen seyir zevki yüksek geçecek olan karşılaşmanın ilerleyen haftalar için şampiyonluğun belirlenmesi adına iyi bir mücadeleye sahne olacağını düşünüyorum.
Keşanspor
Geçtiğimiz sezon Bal liginden Süper Amatör lige düşen Keşanspor oynadığı 7 karşılaşmada 1 mağlubiyet 1 beraberlik ve 5 galibiyet ile lideri 16 puan ile takip ediyor. Keşanspor kadrosunda BAL Ligi tecrübesi taşıyan oyuncuları genç oyuncular ile takviye ederek oldukça tutarlı bir takım görüntüsünde ligde mücadele ediyor. Keşanspor’u izlediğimiz kadarıyla kanat oyuncularını çok iyi kullanarak sonuca gidiyor. 15 gol atıp kalelerinde sadece 3 gol gördüler. Bu hafta 25 Kasım stadyumunda karşılaşacakları Lider Edirnespor maçına temkinli başlayıp sakin oynayarak sonuca gitmeyi düşüneceklerdir.
Tahminlerime göre karşılaşma kalabalık bir taraftar topluluğu önünde oynanacak ve seyir zevki güzel bir maç olacaktır.
Subaşıspor
Subaşıspor geçtiğimiz hafta kendi sahasında oynadığı ve galip geldiği Karaağaç Ardaspor karşılaşmasında sonra bu hafta İpsala deplasmanını kazanarak son 2 haftada topladığı 6 puan ile sıralamada 3 sırayı aldı. Saha ve seyirci avantajını çok iyi kullanan Subaşıspor bu hafta deplasmanda lige iyi başlangıç yapamayan fakat her hafta üstüne koyarak üst sıralara tırmanmaya başlayan Uzunköprü ekibi 18 Kasım ile karşılaşacak.
Karaağaç Ardaspor
Lige iyi bir başlangıç yapan ve kendi sahasında oynadığı 5 karşılaşmada 4 galibiyet 1 beraberlik alarak Süper Amatör Ligde üst sıraları zorlayan Karaağaç Ardaspor son 2 haftada yaptığı puan kayıpları ile 13 puan ile 4.sırada yer alıyor. Geçtiğimiz hafta 2-2 biten Kazanovaspor karşılaşmasının son dakikasında penaltı atışından faydalanamayarak 2-2 berabere kalarak puan kaybetti ve sahasında ilk puan kaybını yaşadı. Sahasında etkili olan fakat deplasmanlarda aynı performansı gösteremeyen Ardaspor bu hafta 11.sırada bulanan Yıldırım Gençler Birliği ile karşılaşacak. Kendi saha ve seyirci avantajını kullanarak bu karşılaşmadan galibiyet almasını beklediğim Ardaspor karşılaşmanın favorisi.
Uzunköprüspor
Süper amatör lige yönetim değişikliği ve Bal ligi hedefiyle başlayan Uzunköprüspor 4 galibiyet 3 mağlubiyet 12 puan toplayarak Süper Amatör Ligde 5.sırada yer alıyor bu hafta 18 Kasımspor ile karşılaşan ve karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılan Uzunköprüspor üst üste 3.mağlubiyetini aldı. Bu hafta deplasmanda Tuncaspor ile karşılaşacak olan Uzunköprüspor ilk 4 hafta aldığı güzel sonuçlardan sonra bu hafta tekrar çıkış yapmak isteyecektir. Fakat işleri zor çünkü Tuncaspor’un şiddetle puana ihtiyacı olduğundan seyredeceklerin güzel ve keyifli bir maç izleyeceğinden şüphem yok.
Osmanlıspor
Deneyimli teknik direktör Hüseyin Filiz idaresinde olan ligin deneyimli takımı Osmanlıspor bu hafta sahasında Lider Edirnespor’a 2-1 yenilerek 11 puan ile 6.sırada yer alıyor, Osmanlıspor bu hafta deplasmanda Saraçhanespor ile karşılaşacak, bu maçta Osmanlıspor’un deneyimi ile sahadan galip geleceğini düşünüyorum.
İpsalaspor
Geçtiğimiz sene Süper Amatör lige çıkan İpsala temsilcisi bu sene topladığı 8 puan ile 7. sırada bulunuyor geçtiğimiz hafta sahasında Subaşıspor’a mağlup olan ekip bu hafta Yıldırım Kazanova ile Saraçhane sahasında karşılaşacaklar. Her 2 takımda iyi mücadele ediyor, kondisyonu yüksek olan taraf karşılaşmadan mutlu ayrılan taraf olacaktır.
18 Kasım Kurtuluş
Geçtiğimiz sezon Play Off oynayarak Süper Amatör Lige çıkan Uzunköprü temsilci 18 Kasım Kurtuluş sezona iddialı bir takım kurarak başlamıştı fakat bir türlü istenilen düzeye gelemeyen takım son haftalarda yükselişe geçerek üst sıralara doğru yol almaya başladı. Geçtiğimiz hafta Uzunköprüspor’u 2-1 yenen 18 Kasım bu hafta kendi sahasında Subaşıspor ile karşılaşacak ve benim tahminim çıkacak sonuç Süper Amatör ligde sıralamayı değiştirecektir.
Yıldırım Kazanova
Yıldırım Kazanova geçtiğimiz hafta sahasında puan kaybı olmayan Karaağaç Ardaspor ile 2-2 berabere kaldı bu hafta ise kendi sahasında İpsalaspor ile karşılaşacaklar
Sezonun en istikrarsız takımı diyebiliriz. Ama en kısa zamanda Teknik Direktör Serkan Pala duruma müdahale edecektir, oynadıkları futbol ile bulundukları sırayı hak etmiyorlar.
Saraçhanespor
Geçtiğimiz sezon 1.Amatör’den Süper Amatör Lige yükselen Saraçhanespor sezona Bekir hoca ile başlamıştı. Alınan kötü sonuçlar sonrasında teknik direktörleri ile yollarını ayıran Saraçhanespor maçlara idareci Ömer Bahar ile çıkıyordu ve son haftalarda aldığı puan ve puanlar ile kendini 10 sırada buluyordu, bu hafta kazandıkları Yıldırım Gençler Birliği galibiyeti az da olsa rahat nefes aldırdı gibi gözüküyor. Saraçhanespor bu hafta deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak işleri biraz zor gibi.
Yıldırım Gençler Birliği
Yine 18 Kasım Kurtuluş gibi geçtiğimiz sezon Play Off oynayarak Süper Amatör Lige yükselen Yıldırım Gençler Birliği yeni sezona yönetim değişikliği yaparak girdi ve özellikle mahallede yaşayan Yıldırımlılardan oluşan bir takım kuruldu ama bir türlü istenilen sonuç ve sonuçları alamadılar. Takımlarında deneyimli oyuncular bulunduran Yıldırım Gençler Birliği geçtiğimiz hafta Saraçhanespor’a yenilmişti bu hafta Karaağaç Ardaspor ile deplasmanda karşılaşacak Karaağaç Arda 2 haftadır puan kaybı yaşıyor, Yıldırım Gençler Birliğinin işi biraz zor gözüküyor.
Tuncaspor
İyi mücadele ediyorlar takım oyunu oynuyorlar ama bir türlü istenilen sonucu sahaya puan ve puanlar olarak yansıtamıyorlar Murat Köksoy abim geçen sene kalesini koruduğu takımın bu sene teknik direktörlüğünü yapıyor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Keşanspor’a 2-0 mağlup olmuşlardı onun öncesinde Lider Edirnespor’a kaybettiler ardı ardına zorlu ve güçlü takımlarla mücadele ettiler bu hafta Saraçhane sahasında Uzunköprüspor ile karşılaşacaklar her 2 takımında puana ihtiyacı var Tuncaspor kazanırsa sıralama değişir son sıradan kurtulabilir.
Alıntı: http://www.sporextra.net/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder