17 Eylül 2011 Cumartesi

16 Eylül 2011 Olin Edirne basketbol takımının açılışı

Olin Edirne Basketbol Takımı

2011-2012 Basketbol Sezonuna

Açılış Müsabakasında Olin 69 Trabzon 51

Edirneli Basketbol severler desteklediği Olin Edirne basketbol takımı 2011-2012 basketbol sezonunun açılışında takımlarını yalnız bırakmadılar.

Olin Edirne Basketbol Takımı Yönetim Kurulu
Foto: Burhan Aytekin
Maç öncesi Olin Edirne ana sponsoru Edirne Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Edip Ağaoğulları ve kulüp başkanı Mehmet Muranlı birer konuşma yaptılar. 
Edirne Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü 
Mehmet Edip Ağaoğulları
 Foto: Burhan Aytekin

Konuşmaların ardından Olin Edirne idari kadrosu, teknik heyet ve oyuncular tek tek taraftara tanıtımı yapıldı. Sezon açılışında Edirne’nin meşhur Roman Halk Dansları Topluluğu’da yer alarak devre arasında danslarıyla seyircileri coşturdu. Ayrıca müsabakada alınan molalarda ise Olin Kızları yine izleyicilerin beğenisini kazandı.
Olin Edirne Basketbol Kulübünün Başkanı Mehmet Muranlı’nın konuşması
Olin Edirne Basketbol Takımı Başkanı
Foto: Burhan Aytekin

“Sayın Vali Yardımcım, Belediye Başkan Yardımcım, Sayın Milletvekillerim (Recep Gürkan ve Müezzinoğlu) Sayın Gençlik ve Spor İl Müdürüm, Sayın Basın mensupları ve Büyük Edirne’nin büyük taraftarları.
Sizleri Olin Edirne Basketbol Kulübü adına saygıyla selamlar, 2011-2012 basketbol sezonumuzun açılışına hoş geldiniz.
Kurulduğu ilk günden bu yana her yıl, bir önceki başarısını artırarak bu güne gelen kulübümüzün idarecisinden malzemecine, kamı yöneticisinden özel sektör yöneticisine el ele vererek tribünleri dolduran, dışarıdan destek veren siz büyük taraftarlarımıza layık olacak şekilde Edirne’mizin yarıştığı her platformda başarıyla temsil etmiştir.
Az sonra sizlere takdim edilecek olan yeni yönetim kurulumuz, İdari ve teknik kadromuz ve basketbol takımımızın da birinci hedefi Edirne’mizi layıkıyla temsil edip, geçmiş yıllardan aldığı bayrağı daha üst noktalara taşımak olacaktır. Bu mücadelemizde bizlere destek olacağına inandığımız Sayın valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Gençlik Spor İl Müdürümüze, Değerli Basımıza ve ana sponsorumuz olan Edirne Yağ Sanayi A.Ş. ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Edip Ağaoğluları beyefendiye, bu sezon sponsorumuz olan Aytemiz Petrol’e, kulübümüze maddi destek sağlayan diğer tüm sponsorlarımıza ve en önemlisi daha önceki yıllarda olduğu gibi takımını bağrına basıp Türkiye’ye örnek olmaya devam edecek olan büyük Edirne’nin büyük taraftarlarına şimdiden sonsuz teşekkür eder,
2011-2012 sezonunun camiamıza ve Tür sporuna hayırlı olmasını dilerim.”
Tanıtıma geçildi ve daha sonra müsabaka başladı.
İlk devre Olin 44 – Trabzon 26
Maç Skoru Olin 69 – Trabzon 51 olarak sona erdi.
Foto: Burhan Aytekin

Maçın başında yapılan hava atışında topu kazanan Polat Kaya’nın 2 sayılık basketiyle Trabzon lehine başladı. İvan Lilov’un asisti ve Stimaç’ın basketiyle skor 2-2 oldu. İlk 5 dakika her iki takımda sayı üretmekte zorlanınca 8-7 Olin Edirne üstünlüğünde geçildi. İlk periyotun sonuna doğru Olin’in yapmış olduğu sert müdafaa ve hızlı hücumuna dayayamayan Trabzon’la arasındaki sayı farkını açıldı. İlk periyot 22-14 Olin’in galibiyetiyle bitti.
Foto: Burhan Aytekin

İkinci periyot’ta yine Olin Edirne’nin sert savunmasıyla başladı. Ogün ve Davud’un sayılarıyla skor 26-14 oldu. Buna karşı Trabzon ilk basketbolunu 4. dakika da Oktay Yılmaz ile buldu: 26-16. Hemen ardından Faikcan’ın basketiyle fark 8 sayıya indi. 26-18. İkinci periyot’un ilk 5 dakikası dolarken Ogün Sevincin attığı üçlükle durum 26-18 Olin’in üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyot’un ikinci beş dakikasının başında Trabzon’un bulduğu sayılarla bir anda skor farkı 7 sayıya indi ve durum 29-22 oldu. İkinci periyot’un son dakikalarında toparlanan Olin Edirne hücum organizasyonunda oyuna ağırlığı koyan oyundaki Polat, Stimaç, Levent, Chris ve Fırat beşlisi yapmış olduğu sayılarla ilk devrenin 44-22 Olin’in üstünlüğüyle tamamlamasını sağladı.
Devre arasında Edirne Roman Halk Dansları topluluğun gösterisi ile Edirne’mizin basketbol severleri sevkli dakikalar geçirmesini sağladı. 
Edirne Roman Halk Dansları Gurubu
Foto: Burhan Aytekin

 
Edirne Roman Halk Dansları Gurubu
Foto: Burhan Aytekin

 3. Periyot’a hızlı başlayan ilk basketi yine Trabzon’un Randle ile buldu. Olin Edirne buna Ogün Sevinç’in 3 sayılık atışıyla cevap verdi: 47-28. Periyotun ilk 3 dakikası 47-31 geçildi. Ardından Chris Wright boyalı alanda topu Vladimir Stimaç ile buluşturdu ve Stimaç’ın smaç basketiyle skor 49-31 oldu. Ardından Stimaç farkı yine 20 sayıya çıkarak skor ilk 5 dakikada sonunda 51-31 oldu. İkinci 5. dakikada her iki takım karşılıklı yaptığı basketlerle periyot 59-37 Olin Edirne’nin lehine tamamlandı.
Foto: Burhan Aytekin

Son 4. Periyot’ta (Final) Uğurcan Aksoy’un serbest atışlardan bulduğu sayılarla başladı. 61-37. Olin Edirne Levent Yavuz’un arka arkaya atmış olduğu üçlükleriyle skoru bir anda 67-39’a oldu. Son 5 dakikaya girerken  Davud Kamer’in müdafaada yapmış olduğu 2 bloğu Olin Edirne taraftarları coşturdu. Son 5 dakikada Olin Edirne’nin galibiyeti garantilemesi üzerine Trabzon’unda oyuna asılmasıyla karşılıklı her iki takımında üretmiş olduğu sayılarla maç 69-51 Olin Edirne’nin galibiyetiyle sona erdi.
Kalan dakikalarda Olin Edirne sadece 2 sayı yapıp Trabzon’un 12 sayısına engel olamayınca maçın skoru 69-51 Olin Edirne lehine sonuçlandı.
1.Periyot: 22-14
2.Periyot: 44-26 (22-12)
3.Periyot: 59-37 ( 15-11)
4.Periyot: 69-51 (10-14)
 Olin Edirne Basketbol Takımı
Foto: Burhan Aytekin

Olin Edirne: Mahir Bayrak, Levent yavuz (9), Chris Wright (11), Ogün Sevinç (10), Mustafa Abi, İvan Lilov (11), Erhan Yetim (4), Vladimir Stimaç (10), Uğurcan Aksoy (4), Yiğitcan Vardal, Wes Wilkinson, Polat Kocaoğlu (4), Fırat Töz (4), Davud Kamer (2)
Koç: Gökhan Taştimur

 Trabzon Basketbol Takımı
Foto: Burhan Aytekin

Trabzonspor Basket: Kaan Üner (3), Andrew Washington (9), Faikcan Nurkan (3), Kerem Özkan (9), Erkan İnan, Polat Kaya (5), İsmet Alkan, Levent Bilgin (2), Monwel Randle (7), Serhat Büker (7), Oğuzhan Sungur.
Koç: Tolga Öngören

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder