22 Eylül 2011 Perşembe

22 Eylül 2011 Pierikos 63 - Olin Edirne 69


Pierikos 63Olin Edirne 69
Olin İkinci Maçında Kazandı

Olin Edirne Atatürk’ün Evinde
Olin Edirneli oyuncular dün Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti. Ziyaretten önce Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ve eşi Rina Biltekin tarafından kabul edilen Olin Edirne kafilesi, başkonsolos ve eşi tarafından başkonsolosluk rezidansında ağırlandı.

Olin Edirne Yunanistan’da oynadığı ikinci maçında 69-53 galip geldi. OIin Edirne dün Selanik’e 70 km uzaklıktaki Katerini şehrinde Yunanistan ikinci lig takımlarından Pierikos ile karşılaştı ve sahadan 69-53 galip ayrılan taraf oldu.

Maç Pierikos’un 3 sayılık basketiyle başladı. Olin Stimaç, Polat ve Lilov’un basketleriyle cevap verdi ve ilk üç dakika sonunda skor  3-6 oldu. Beşinci dakika geçilirken Olin Edirne skoru 5-13’e getirdi. Son 2.5 dakikaya girilirken Olin Edirne sadece 2 sayı üretip rakibinin de 6 sayı yapmasına  izin verince fark azaldı ve 4 sayıya düştü: 11-15.

Lilov’un turnike basketi va kazanılan bir serbest atışı sayıya çevirmesi ile skor 11-18 oldu. Kalan dakikalarda Pierikos 2 sayı Olin Edirne’de Lilov ile 3 sayılık bir basket bulunca ilk periyot 11-18 sona erdi.
İkinci periyot Davud’un asistinden Mustafa Abi’nin bulduğu 3’lük basket ile başladı. Daha sonra her iki takımın karşılıklı basketleri ile 5. dakika 15-26 geride kaldı.

Bu bölümde Olin Edirne’nin hem savunmada hem de hücum da ilk periyoda göre daha iyi olduğu görüldü. Periyotun ikinci bölümünde Olin Edirne ilk beş dakika içinde sergilediği performanstan uzaklaşıp sadece 2 sayı üretince 11 sayılık fark eridi ve takımlar soyunma odalarına 24-28 girdiler.

Üçüncü periyot Olin Edirne’den gelen 3 sayılık basket ile başlarken bu periyotta Olin Edirne savunmada biraz daha dikkatli ve hücumda daha etkili olunca fark ilk beş dakika içinde 8 sayıya ulaştı:37-45. Geri kalan 5 dakikada da oyun aynı seviyede devam edince periyot Olin Edirne’nin 43-53 üstünlüğünde sona erdi.
Son periyota Pierikos basketiyle başlansa da Olin Edirne u periyota ağırlığını koyarak hem savunmada rakibine fazla sayı üretme fırsatı vermeyip hücum organizasyonlarından da istediği sonuçları alınca fark  yirmi sayının üzerine çıktı ama Pierikos son 30 saniye içinde 4 sayı bulunca maçın skoru Olin Edirne lehine 69-53 tescillendi.

Olin Edirne’de   18 sayı ile en skorer isim Ivan Lilov olurken onu  14 sayı ile Vladimir Stimaç ve 12 sayı ile Polat Kocaoğlu izledi.
Olin Edirne’de sakatlığı süren Wes Wilkinson dışında tüm oyuncular maçta süre aldılar.
Olin Edirne bugün Makedon temsilcisi Strumica ile karşılacak.

Olin Edirne: Mahir Bayrak, Levent Yavuz, Chris Wright (9), Ogün Sevinç (2), Mustafa Abi (7), İvan Lilov (18), Erhan Yetim (2), Vladimir Stimaç (14), Uğurcan Aksoy (2), Yiğitcan Vardal, Polat Kocaoğlu (12), Fırat Töz , Davud Kamer (3).

Not: Haber ve Fotoğraflar Levent Takan tarafından Yunanistan'dan bildirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder