24 Eylül 2011 Cumartesi

24 Eylül 2011 Olin 61 - Paok 54

OLİN 61 -  PAOK  54
Olin Edirne, Yunanistan programında, 20. Mavroskufis Basketbol Turnuvası’nda  son karşılaşmasını Yunanistan liginin köklü ve güçlü ekiplerinden PAOK ile gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sezonu üçüncü sırada kapatan PAOK ile Olin Edirne PAOK Arena’da karşı karşıya geldiler.250 dolayında seyircinin de izlediği karşılaşmada Olin Edirne ana sponsoru Edirne Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü M.Edip Ağaoğulları, sponsorlardan Sarten Ambalaj Genel Müdürü Zeki Sarıbekir, eski kulüp başkanı Op. Dr. Turhan Gazioğlu’da hazır bulundular. T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ve THY Selanik Büro Müdürü Utku Yazan’da Olin Edirne’yi yalnız bırakmadılar. Baştan sona Olin Edirne’nin kontrolünde geçen karşılaşmanın ilk yarısı 30-29 PAOK’un üstünlüğünde tamamlanırken  özellikle üçüncü periyotta ve final periyotunun ilk bölümündeki performansı ile Olin Edirne bir ara farkı 16 sayıya kadar çıkarsa da son bölümde hücum organizasyonlarında yeterli başarıyı gösteremeyince maçı 7 sayı farkla 61-54 kazandı. PAOK bu karşılaşmada Antalya Rixos Kupası’nda yer vermediği iki yabancı oyuncusunu da oynattı.

Olin Edirne maça hızlı başladı ve Chris Wright ve Vladimir Stimaç ile bulduğu sayılarla ilk 5 dakikayı 11-8 önde kapadı. İlk periyotun son bölümünde hücum organizasyonlarından yeterli sonucu alamayıp savunmada da yeterli direnci gösteremeyince skor eşitlendi 16-16.


İkinci periyot PAOK’un basketiyle başlasa da Olin Edirne kontrolü elden bırakmadı ve Davud ile Lilov’un elinden bulduğu sayılarla 5. dakikada skoru 25-20 lehine getirdi. Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip hücum organizasyonlarında daha etkili olunca takımlar soyunma odalarına 30-29 PAOK üstünlüğünde girdiler.
Her iki periyotta da Olin Edirne’nin özellikle uzak şutlarda isabetsiz atışlar yapması maçı önde götürmesine engel oldu. Bu bölümde Polat’ın daha maçın 7. dakikasında 4 faule ulaşması rotasyonu etkiledi.

3. periyota Olin Edirne İvan Lilov’un turnike basketiyle başladı ve tekrar öne geçti. Sıkı bir savunma sergileyip rakibinin sayı üretmesine izin vermeyen Olin Edirne hücumda da etkili olup ard arda sayılar bulunca 5. dakikada farkı 11 sayıya çıkardı: 45-34. Periyotun ikinci 5 dakikasında da aynı etkili oyunu devam ettiren Olin Edirne final periyotuna Vladimir Stimaç’ın basketiyle 16 sayı önde girdi: 51-35. Olin Edirne bu periyotta rakibine sadece 5 sayı izni verirken PAOK potasına tam 22 sayı bıraktı.

Final periyotunun ilk 1.5 dakikası karşılıklı boş hücumlarla geçilirken ilk basket PAOK’tan geldi. Olin Edirne özellikle hücumda istediği ritmi tutturamayınca beş dakika içinde sadece 2 sayı üretti. PAOK, Olin Edirne’nin bu tutukluğunu 8 sayı ile fırsata çevirince fark 10 sayıya geriledi 53-43. Son 4 dakikaya girilirken Olin Edirne 10 sayılık farkın erimesine izin vermedi ama hücumda istediği sayıları bulamayınca farkın artmasını sağlayamadı. Son 1.5 dakikaya PAOK’un yakaladığı 8-0’lık bir seriyle girildi ve fark 3 sayıya geriledi 55-52. Son dakika içinde Stimaç’ın asistiyle Ogün Sevinç’in nefes aldıran 3 sayılık basketi geldi ve fark tekrar 5 sayıya çıktı 58-52. Geri kalan saniyeler içinde karşılıklı atılan basketlerle maç 61-54 Olin Edirne galibiyeti ile sona erdi.

Olin Edirne’de en skorer oyuncu 18 sayı ile İvan Lilov olurken onu 14’er sayı ile Ogün ve Stimaç izlediler. Chris Wright ilk yarıda bulduğu basketlerle maçı 11 sayı ile tamamladı.

Olin Edirne Yunanistan programını ARİS takımından gelen maç isteği üzerine bir gün uzattı ve Yunanistan ligini 4. sırada bitiren bir diğer Selanik takımı ARİS ile Cumartesi günü saat 16:00’da bir hazırlık karşılaşması oynayacak.

1.Periyot: 16-16
2.Periyot: 14-13 (30-29)
3.Periyot:   5-22 (35-51)
4.Periyot: 19-10 (54-61)

OLİN,  Marthynas Andriuskevicius (8), Nikos Kales (9). Edirne: Mahir Bayrak, Levent Yavuz (2),  Chris Wright (11), Ogün Sevinç (14), Mustafa Abi, İvan Lilov ( 17),  Erhan Yetim, Vladimir Stimaç (14), Uğurcan Aksoy, Yiğitcan Vardal, Polat Kocaoğlu, Fırat Töz, Davud Kamer (2).

PAOK: Thomas Amparas, Dimitris Arapis, Mihailis Giannakidis (6), Dante Stiggers (11), Efthimios Tsakaleris, Rashad Wright, Giannis Kalambukis (10), Dimos Dikoudis (8), Mihelis  Liapis, Dimitris Kalambakas (2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder